Miere de padure

Miere de padure
Miere de padure
250 gr
1300 lei
400 gr
2000 lei
750 gr
3500 lei
1 kg
4000 lei
2.25 kg
8100 lei
6 kg
21600 lei
Galetuta 5 kg
18000 lei
Galetuta 7 kg
25200 lei

Mierea de pădure (mană)

Mierea de padure este culeasa de albine de la diverse flori (zmeur, mur, etc).  Acest sort de miere contine si mana. Mana este acea substanta lipicioasa care se gaseste vara pe frunzele copacilor. Ea poate fi de origine vagetala, cand este secretata chiar de plante sau de origine animala  cand   este secretata de anumite insecte si depusa pe plante. De obicei cand temperaturile sunt ridicate la munte se intampla acest fenomen. Culoarea variaza de la maroniu inchis pana la negru. Are un gust dulce, placut specific mierii de padure. Vascozitatea ei este influentata de temperarura si de continutul de apa. Acest sort de miere are un continut mai scazut de apa, deci este mai vascoasa. Ea absoarbe mai greu umiditatea din atmosfera.

Ph-ul mierii de mana si padure este  4,6-5.

Fructoza in acest tip de miere  este 37%, glucoza 32%, dizaharide 11%iar melezitoza 10%.

Zaharoza variaza intre 4,5% si 7,5%. Dextrinele pot ajunge pana la 5%.

Cu cat este mai inchisa la culoare, cu atat are mai multe minerale.

Mineralele se regasesc in cantitati mai mari decat la celelalte sorturi de miere, tocmai de aceea mierea de padure (mana) este folosita pentru fortificarea organismului uman, pentru tratarea anemiilor severe dar  si pentru un tonus bun. De asemenea continutul de enzime este mai ridicat. Ea are un efect antibacterian mai puternic decat alte tipuri de miere.

Cristalizarea este un fenomen natural care se intalneste si la acest tip de miere. Prin cristalizare nu se schimba nici compozitia nici proprietatile mierii. Cu cat este mai ridicat continutul de glucoza din miere cu atat mai repede cristalizeaza.

Acest produs nu inlocuieste un consult medical si nu este recomandat persoanelor alergice la acest tip de miere.