Miere de salcam

Miere de salcam
Miere de salcam
250 gr
1300 lei
400 gr
2000 lei
750 gr
3500 lei
1 kg
4000 lei
2.25 kg
8100 lei
6 kg
21600 lei
Galetuta 5 kg
18000 lei
Galetuta 7 kg
25200 lei

Mierea de salcam actioneaza ca antibacterian, antiinflamator, se consuma in raceli, viroze, tuse, etc

Mierea de salcam este mierea culeasa de albine din flori de salcam. Fiecare sort de miere poarta denumirea florii din care albina a cules nectarul transformandu-l in miere. Mierea de salcam este foarte cautata datorita gustului placut si fin pe care il are dar si datorita proprietatilor terapeutice pe care le detine.

Mierea de salcam contine mai multa fructoza (aproc 41,7%) decat glucoza (aproc34,7%), fapt pentru care ea cristalizeaza foarte greu (1,2 ani). Mai contine 10%  zaharoza si maltoza, pH-ul mierii de salcam fiind in jurul valorii de 4. Ea este bogata in vitaminele B (B1, B2, B6, B12), contine enzime, flavonoide, compusi aromatici, acizi organici (citric, oxalic, lactic, malic), dextrina, etc.

Culoarea variaza de la transparent, galben pai sau galben. Este o miere monoflora,, are gust  dulce placut, este o miere bazica, vascoasa, fluida fara urme de cristalizare. La mierea de salcam durata de cristalizare este foarte lunga. Poate dura ani de zile. Acest tip de miere este cea mai putin alergena deoarece are un continut mai scazut de polen comparativ cu alte sorturi de miere (ex mierea poliflora are un continut ridicat de polen); se stie ca florile de salcam au un continut mic de polen. Tocmai de aceea acest tip de miere este recomandat copiilor mici. De obicei administrarea de miere copiilor mici incepe cu mierea de salcam.

Totusi  mierea de salcam este considerata ca fiind cea mai fina miere, datorita gustului delicat.

Mierea de salcam se poate consuma ca atare sau in amestec cu alte produse apicole.

Mierea de salcam actioneaza ca antibacterian, antiinflamator, se consuma in raceli, viroze, tuse, etc. Fiind o miere bazica este folosita si de persoanele cu sensibilitate stomacala cum ar fi ulcere, gastrite, etc. Deasemenea este preferata pentru indulcirea cafelei deoarece acest sort de miere nu-i schimba gustul.

Pentru persoanele cu diferite afectiuni se va tine cont de sfatul medicului in vederea consumului de miere.